Türkiye’nin her bir köşesi, binlerce yıllık geçmişi ve zengin kültürel mirasıyla büyüleyici bir öyküyü anlatıyor bizlere. İstanbul’un tarihi yarımadası, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma görkemli yapıları ve muhteşem manzarasıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakırken, Kapadokya’nın peri bacaları ve yeraltı şehirleri, adeta bir masal diyarının kapılarını aralıyor desek?
Bence Anadolu’nun her bir köşesinde farklı bir güzellik ve karakter saklı. Ege’nin masmavi denizi ve güneşli sahilleri, Akdeniz’in mistik atmosferi, Karadeniz’in yemyeşil doğası ve kucaklayıcı sıcaklığı, Türkiye’nin doğal güzelliklerini keşfetmek için bir davet sunuyor açıkçası. Bayram’da nereye gitsek diye düşünenlerden misiniz? O zaman sizi böyle alalım.
Şirince, İzmir: Eski bir Rum köyü olan Şirince, tarihi taş evleri, dar sokakları, üzüm bağları ve doğal güzellikleriyle biliniyor. Bu köyün atmosferi ve manzaraları ziyaretçilerine bir masalın içinde hissettiriyor.
Cumalıkızık, Bursa: Osmanlı döneminden kalma tarihi evleriyle ünlü olan Cumalıkızık, ahşap mimarisi ve dar sokaklarıyla kendine hayran bırakıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasıyla da biliniyor. Bu köyün insanı, havası, suyu ve toprağında farklı bir hava var desek hiçte abartmış olmayız.
Datça, Muğla: Muhteşem koyları, berrak denizi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Datça Yarımadası, Datça’nın en güzel köyleri arasında kesinlikle. Eski Rum köyleri, taş evleri, eşsiz manzaraları ve misafirperver yerlisiyle muhakkak görülmesi gereken köylerden birisi.
Göreme, Nevşehir: Kapadokya’nın ortasında yer alan Göreme, benzersiz peri bacalarına ev sahipliği yapıyor. Tarih boyunca yeraltı şehirleri ve kiliseleriyle de dikkat çeken bu köy, doğayı ve tarihi güzellikleri harmanlayıp ziyaretçilerini adeta dönem filmlerine ışınlıyor.
Adatepe, Çanakkale: Kaz Dağları’nın eteklerinde yer alan Adatepe, taş evleri, zeytinlikleri ve muhteşem manzarasıyla biliniyor. Sakin havası ve eşsiz doğal güzellikleriyle misafirlerine harika ev sahipliği yapan bu köy, sizi tam da huzurun ortasında hissettirecek.
Cunda Adası, Balıkesir: Cunda Adası konumu gereği Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı bir adadır. Rumlar’dan kalan bu nostaljik hikayeyi güzelleştirip yaşatan Girit mübadillerinin emanet bir çiçeğe bakar gibi özenle koruduğu köy, huzur arayan bünyelere deva oluyor.
Uzungöl, Trabzon: Gökyüzünün mavisi, bembeyaz bulutlar ve yemyeşil ormanlardan oluşan bir manzara karşılar sizi Uzungöl’de… Karadeniz’in bağrı, incisi olarak bilinen Uzungöl’e gittiğiniz zaman kuymak (mıhlama) yemeyi sakın unutmayın.
Kaleköy, Antalya: Simena Antik Kenti’ni de içinde barından Kaleköy hem tarihi kalıntılarıyla, hem doğasıyla hem de masmavi ve berrak deniziyle adeta bir yeryüzü cenneti. Gidenlere mutluluk hormonu sağladığını söyleyebiliriz.