Çinli bir grup araştırmacı, Nature Communications dergisinde yayınlanan son araştırma makalesine göre, dünyanın ilk pille çalışan, giyilebilir tekrarlayıcı transkraniyal manyetik stimülasyon (RTMS) cihazı geliştirildi.
RTMS, nöropsikiyatrik bağlantılar için kanıtlanmış bir tedavi yöntemi. Fakat geleneksel cihazlar genellikle sabit klinik kurulumlar gerektirir, 50 kilogramdan fazla ağırlığa sahip ve aşırı güç tüketir; bu da hastaların hem maddi hem de manevi zorlanmasına neden olur.
Çin Bilimler Akademisi’ne bağlı Otomasyon Enstitüsü’nün liderlik ettiği ekip, cihazın ağırlığını yalnızca 3 kilograma düşürdü. Cihaz, hafif manyetik çekirdek bobin tasarımları, yüksek güç yoğunluğu ve yüksek voltajlı darbe sürüş tekniklerine sahip ve serbest hareket sırasında taşınabildiğinden yüksek frekanslı beyin stimülasyonunu kolay ölçmeyi sağlıyor.
Denemelerde cihaz, yürüme sırasında dinamik sinir modülasyonu sağlayarak bacak hareketinin kolla ilgili beyin parçalarının nasıl geliştirildiğini ortaya koydu. Bu çığır açan buluş, kronik hastalıklar için tedavi erişimini önemli ölçüde iyileştirerek evde ve toplum temelli rTMS terapisinin yolunu açıyor.