Dünyanın enerji kaynakları giderek tükeniyor ve insanlık yeni enerji kaynakları bulmaya çalışıyor. Petrol bazlı ürünlerin kullanımı her ne kadar elektrikli araçlar sayesinde azaltılsa da yine de bir gereklilik olarak görülüyor. Karayipler’deki bir grup bilim insanı istilacı yosunlardan yakıt üretmeyi başardı.
İklim değişikliğiyle bağlantılı olan çirkin sargassum yığınları, Karayipli bilim insanları ve çevreci grubu sayesinde biyoyakıta dönüştürülecek. Yakın zamanda dünyanın biyolojik olarak sıkıştırılmış doğal gazla çalışan ilk aracı piyasaya sürüldü. Barbados’taki Batı Hint Adaları Üniversitesi’nde (UWI) yaratılan yenilikçi yakıt kaynağı ayrıca yerel rom damıtma tesislerinden gelen atık suyu ve hayati anaerobik bakterileri sağlayan adanın yerli kara karınlı koyunlarının dışkısını kullanıyor.
Ekip, herhangi bir arabanın da, toplam maliyeti yaklaşık 2.500 dolar olan, kolayca bulunabilen bir kit kullanılarak, dört saatlik basit ve uygun fiyatlı bir kurulum süreciyle gazla çalışacak şekilde dönüştürülebileceğini söylüyor. Araştırmacılar başlangıçta şeker kamışı kullanımını, pahalı ithal fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak ve Karayipler’in nihai sıfır emisyon hedefine ulaşmasına yardımcı olmak için araştırmışlardı.