NASA geçtiğimiz günlerde dünyanın yakınlarında görüntülenen kabarcık bulutsusunun fotoğraflarını paylaştı.
Bulutsular bazen ışık yılı boyutlarına ulaşan yeni yıldızların yaratılış alanlarını ve eski yıldızların ölüm yataklarını işaret eden geniş gaz bulutlarıdır. Onlar için bir nevi ölü gezegen kalıntıları da diyebiliriz.
NASA’nın Hubble Uzay Teleskobu, üç ışık yılı uzaklığındaki gaz ve toz yığınının tepesindeki kaotik aktiviteyi görüntüledi. O ilginç görüntüleri de yayınladı. NGC 7635 olarak bilinen kabarcık bulutsusu, Samanyolu Galaksisinde parlayan gaz ve toz küresidir. Kabarcık bulutsusu Cassiopeia takım yıldızında dünyadan 7 bin 100 ışık yılı uzakta yer alıyor.
Kabarcık bulutsusuları ilk olarak İngiliz gökbilimci William Herschel tarafından, 1787’de keşfedildi. Kabarcık bulutsusu yaklaşık 4 milyon yaşında olan büyük ve kısa ömürlü bir O yıldızından oluşuyor. Yıldız, güneşten 10 ila 20 kat daha büyük bir kitleye sahip ve 1 milyon kat daha fazla parlıyor.
Yıldızın güçlü rüzgarları yakınlardaki toz ve gazları her dört saatte bir 6 milyon 437 bin 376 kilometre hızla dışarı doğru itiyor. Yıldızın 10 ila 20 milyon yıl içerisinde süpernova gibi patlaması bekleniyor.